The O side of Brass


Koperblaasmuziek in een typisch O’Brass-kleedje. Dat is waar dit programma voor staat. We schotelen u een mix voor die zowel mensen met een geoefend oor als de minder getrainde muziekliefhebber zal bekoren.

Omdat het repertoire voor groot koperensemble niet onuitputtelijk is en omdat O’Brass wil inzetten op vruchtbare samenwerkingen met jonge componisten, is dit programma in de eerste plaats opgebouwd uit werken die speciaal voor ons ensemble geschreven werden. Zo schreef Tom Hondeghem een pittige ouverture, verklankte Stijn Aertgeerts onze 12 musici als de 12 tekens van de dierenriem en is er bij Benjamin Lycke zelfs een vleugje jazz te horen. Bart Leys en Erik Desimpelaere zorgen voor een meer ingetogen sfeer.

Vanuit deze nieuwe muziek leggen we ook bruggen naar enkele pareltjes uit het klassieke repertoire met onder meer werken van Modest Moessorgski, Reinhold Glière en George Gershwin.

De presentatie wordt verzorgd door de jonge componisten zelf, die jullie met videoboodschappen door het programma loodsen.


CREDITS

Video | Hannes Kintaert

Lichtplan | Peter Coine